Header Pimia Diving

De Zuidplas Expeditie

31 July 2016, 09:26 geplaatst door Pim Pols

De Vinkeveense Plassen bestaan eigenlijk uit 5 verschillende wateren. De Noordplas kent iedere duiker vanwege de bekende duikstekken bij de kunstmatige zandeilanden. Maar de andere 4 plassen zijn veel minder bekend.
Botshol is een beschermd natuurgebied en duiken is daarom niet toegestaan. Ook de diepte en het zicht maken het voor duikers een oninteressant water.
Het Meertje is de kleinste van de plassen rond Vinkeveen. Erg geschikt voor een snorkeltour maar mede door de beperkte diepte niet een echte duikplas.
Dan blijven er dus nog twee plassen over. De, door de provicialeweg N201 in tweeën gedeelde Zuidplas.
Deze zijn beide direct verbonden met de Noordplas. De scheiding tussen deze plassen wordt gevormd door de Baambrugse Zuwe.
De Zuidplas is redelijk diep (maximaal zo’n 13 meter) op sommige plaatsen en daarom meer dan interessant om eens te verkennen als duiker. De grillige bodemvormen zijn een bezienswaardigheid en vormen veel schuilplaatsen voor vissen.

�PiMia-Diving Vinkeveen 2016
Overzichtskaart van de Vinkeveense Plassen.

Voor het eerst organiseert PiMia-Diving een expeditie naar deze onbekende plas. Er zullen twee duiken gemaakt worden tijdens deze boottrip. Tussen de duiken in kan men aanboord een kopje koffie of thee drinken en is er voor iedere deelnemer een snack.

We vertrekken op 11-09-2016 om 10 uur vanaf Zandeiland 4 in Vinkeveen en zullen daar rond 14:30 weer aanmeren. De kosten voor deze unieke trip bedragen 30 euro, op basis van eigen uitrusting. Tussen de duiken door kan niet worden gevuld dus zorg voor voldoende ademgas voor beide duiken.
En vergeet je camera niet!

Share |

Ander nieuws:
Lekker dagje bootduiken   -   Opleidingen voor duiktechnici

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

designed and implemented by Ronald Kamerbeek.