Header Pimia Diving

MIDWINTERWEEKEND HEMMOOR

28 November 2016, 12:51 geplaatst door Pim Pols

Voor het eerst gaan we midden in de winter een weekend naar de Kreidesee in Hemmoor.
Natuurlijk gaan we bij deze trip niet kamperen maar verblijven we in een luxe, vrijstaande, vakantie woning met sauna en aparte droogruimte voor de duikspullen.
Download het MIDWINTER Hemmoor 2017 Inschrijfformulier en lever dit volledig ingevuld op tijd in bij ons duikcentrum in Vinkeveen.
De trip gaat door bij 6 inschrijvingen. Er kunnen 6 personen in een huisje dus eventueel wordt er bij 12 inschrijvingen een tweede woning gehuurd.
Deelname is op volgorde van inschrijving.

Share |

Opleidingen voor duiktechnici

7 November 2016, 18:01 geplaatst door Pim Pols

Zowel SDI als TDI bieden een aantal opleidingen aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in de technische kant van het duiken.

� PiMia-Diving // 2016

Zo kun je de SDI Equipment Specialist cursus volgen wanneer je als duiker meer wilt weten over de werking, het onderhoud van en field repairs aan je eigen duikuitrusting.
Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De cursus duurt 1 dag. de cursusprijs is 99 euro, inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus is op 13 & 15-12-2016

Voor duikers en medewerkers van een duikcentrum zijn er ook nog een aantal andere opleidingen, de meeste met betrekking op het vullen van cilinders.

De SDI Air Fill Station Operator cursus is van belang voor iedereen die, binnen de geldende regelgeving, gekwalificeerd wil zijn om duik cilinders te vullen met lucht en/of pre-mixed NITROX tot maximaal 40% zuurstof.
Ook het vullen van ARGON cilinders valt onder deze opleiding.
Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Er is geen vooropleiding vereist.
De cursus duurt 1 dag. De cursusprijs is 99 euro, inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus staat gepland op 14-01-2017.

De TDI Blender cursus leert je alles over het vullen van cilinders met NITROX mengsels tot en met 100% zuurstof. Tijdens de training leer je op verschillende manieren NITROX maken. Verder komen materiaaloverwegingen en het maken van de benodigde berekeningen uitgebreid aan bod.
Een vooropleiding is niet vereist, minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De cursus duurt 3 dagdelen. De cursus prijs is 199 euro, inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus staat gepland op 11 & 12-02-2017.

In de TDI Advanced Blender cursus leer je het maken van mengsels zoals HELITROX, TRIMIX en HELIOX. Verder wordt er dieper ingegaan op de geldende natuurkundige wetten voor het vervaardigen van deze mengsels.
Tijdens de cursus zal je werken met verschillende technieken voor het vervaardigen van deze menggassen. Denk hierbij aan partial presure blending, filtration en continues blending.
Als vooropleiding is de TDI Blender opleiding vereist. Der minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De cursus duurt 3 dagdelen. De cursus prijs is 199 euro inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus staat gepland op 18 & 19-03-2017.

Als laatste in deze serie opleidingen kun je de TDI Oxygen Service Technician cursus volgen. Deze, zeer uitgebreide cursus leert je om cilinders en kranen geschikt te maken voor het gebruik met (hoge) zuurstofmengsels (VIPpen). Verder komt het onderhoud van ademautomaten en andere duikapparatuur uitvoerig aan bod.
Een groot deel van deze cursus is hands-on en al tijdens de training doe je flink wat ervaring op. O.a. door je eigen automaat en cilinder te servicen.
Als vooropleiding is de TDI Blender opleiding vereist. De minimum leeftijd is 18 jaar.
De cursus duurt 2 dagen. Cursus prijs 349 euro. In deze prijs zijn alle benodigde lesmaterialen inbegrepen. Exclusief service set.
De eerst volgende cursus staat gepland op 28 & 29-04-2017.
Speciaal voor de leden van de PiMia-Diving CLUB hebben wij een unieke aanbieding samengesteld.

Wanneer men 2 cursussen boekt ontvangt men 10% factuurkorting.
Bij het boeken van 3 cursussen ontvangt men 15% factuurkorting en bij 4 of meer cursussen ontvang je maar liefst 20% factuurkorting. Je voordeel kan dus oplopen tot 189 euro!!!

Kijk in de AGENDA op deze site voor de mogelijke cursus data!

Share |

De Zuidplas Expeditie

31 July 2016, 10:26 geplaatst door Pim Pols

De Vinkeveense Plassen bestaan eigenlijk uit 5 verschillende wateren. De Noordplas kent iedere duiker vanwege de bekende duikstekken bij de kunstmatige zandeilanden. Maar de andere 4 plassen zijn veel minder bekend.
Botshol is een beschermd natuurgebied en duiken is daarom niet toegestaan. Ook de diepte en het zicht maken het voor duikers een oninteressant water.
Het Meertje is de kleinste van de plassen rond Vinkeveen. Erg geschikt voor een snorkeltour maar mede door de beperkte diepte niet een echte duikplas.
Dan blijven er dus nog twee plassen over. De, door de provicialeweg N201 in tweeën gedeelde Zuidplas.
Deze zijn beide direct verbonden met de Noordplas. De scheiding tussen deze plassen wordt gevormd door de Baambrugse Zuwe.
De Zuidplas is redelijk diep (maximaal zo’n 13 meter) op sommige plaatsen en daarom meer dan interessant om eens te verkennen als duiker. De grillige bodemvormen zijn een bezienswaardigheid en vormen veel schuilplaatsen voor vissen.

�PiMia-Diving Vinkeveen 2016
Overzichtskaart van de Vinkeveense Plassen.

Voor het eerst organiseert PiMia-Diving een expeditie naar deze onbekende plas. Er zullen twee duiken gemaakt worden tijdens deze boottrip. Tussen de duiken in kan men aanboord een kopje koffie of thee drinken en is er voor iedere deelnemer een snack.

We vertrekken op 11-09-2016 om 10 uur vanaf Zandeiland 4 in Vinkeveen en zullen daar rond 14:30 weer aanmeren. De kosten voor deze unieke trip bedragen 30 euro, op basis van eigen uitrusting. Tussen de duiken door kan niet worden gevuld dus zorg voor voldoende ademgas voor beide duiken.
En vergeet je camera niet!

Share |

Lekker dagje bootduiken

20 June 2016, 12:03 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 19-06-2016 waren de weergoden de duikers van de PiMia-Diving Club erg goed gezind. Na een week van erg wisselvallig weer met soms zeer veel regen konden we deze dag volop genieten van helder water met een heerlijk zonnetje.

� PiMia-Diving // 2016
Pim geeft een uitgebreide briefing voor de mensen die voor de eerste keer aan boord gaan van de de PiMia 4.

De deelnemers aan de 12 ISLANDS TOUR 2016 kregen tijdens de beide vaarten gezelschap van 4 SDI Open Water Divers die hun eerste buiten water duiken gingen maken.
Hierdoor was het lekker druk aan boord. Maar ook erg gezellig.

� PiMia-Diving // 2016
Bij bootduiken is een goede organisatie belangrijk. Dit voorkomt schade aan materiaal en onnodig wachten.

Tijdens de duiken hield de kapitein scherp toezicht op de duikers en het overige bootverkeer op de Plassen. Mede hierdoor verliep de hele dag vlekkeloos en kon iedereen terugkijken op een mooie duikdag.

Gedurende de zomer staan er nog vele bootduiken gepland. Kijk dus regelmatig op de agenda en meld je op tijd aan. Want zoals altijd, VOL = VOL

Share |

12 ISLANDS TOUR 2016 van start!

30 May 2016, 15:45 geplaatst door Pim Pols

Na twee prologen op wat druilerige woensdagavonden zijn zaterdagmorgen de eerste twee etappes van de PiMia-Diving 12 ISLANDS TOUR 2016 onder bijna perfecte omstandigheden afgelegd.

� PiMia-Diving // Dennis Telman 2016
Vinkeveense Plassen kenner Co geeft aan boord nog even de laatste extra uitleg voor een aantal nieuwkomers aan boord. ©Foto Dennis Telman 2016

Ook het zicht bij de beide eilanden waar werd gedoken was optimaal. Het blijft altijd weer lekker om ver buiten het stof van het duikgebied bij Zandeiland 4 te kunnen genieten van alles wat de Vinkeveense Plassen te bieden hebben.

© PiMia-Diving // Dennis Telman 2016
“Ik ben er klaar voor” ©Foto Dennis Telman 2016

Zoals altijd bij PiMia-Diving, werd er op de duikers direct toezicht gehouden vanaf de oppervlakte door de ervaren kapitein van de PiMia4.

© PiMia-Diving // Dennis Telman 2016
De kapitein houd de omgeving scherp in het oog! © Foto Dennis Telman

Ook al is de tour nu officieel van start, aanhaken kan nog steeds. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om de achterstand in te lopen en het mooie limited edition T-shirt te bemachtigen. Meld je snel aan via de agenda op deze site of door een e-mail te sturen naar info@pimia.nl.

Share |

AANBIEDING ARGONSET

18 May 2016, 11:40 geplaatst door Pim Pols

Speciaal voor de leden van de PiMia-Diving CLUB hebben we weer een mooie aanbieding samengesteld.

Deze keer een ARGONSET van 1,5 liter!

De isolatiewaarde van ARGON is 4 X hoger dan van lucht. Daardoor is ARGON de oplossing voor duikers die lange duiken maken of in koud water duiken. Het verkleind de kans op onderkoeling aanzienlijk!
Deze set is geschikt voor duiken tot een maximum diepte van ongeveer 70 meter.

� PiMia-Diving 2016

De set bestaat uit:
Aluminium cilinder, zwart, 1,5 liter, met kraan.
Speciale ARGON eerste trap.
Overdruk (veiligheids-)ventiel.
Inflatorslang Miflex 62 cm.
ARGON waarschuwingssticker “ARGON Do Not Breathe”.
Eerste vulling met ARGON

De adviesverkoopprijs van deze set is 269,- euro.

Leden van de PiMia-Diving CLUB kunnen deze set tot 31-05-2016 bestellen voor de speciale prijs van 209,- euro. Een voordeel van 60 euro!

Share |

Leuk dagje NEMO33

12 February 2016, 22:16 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 7 februari 2016 is een flink aantal leden van de PiMia-Diving CLUB dwars door het carnavalsgebied naar Brussel afgereisd.
Een bezoek aan NEMO 33 stond op de planning. Voor velen de kans om eens lekker diep te duiken in warm water.

�PiMia-Diving 2016

Na een korte uitleg kon iedereen zijn of haar materiaal bij elkaar zoeken en zich gaan voorbereiden op de duik. 33 meter diep in water van 32 graden. Dat is weer eens wat anders dan de Vinkeveense Plassen.

�PiMia-Diving 2016

Een aantal gingen zelfs nog een keer het water in voor een tweede duik. Om daarna, lekker te gaan genieten van een Belgisch biertje.

De volgende keer dat de PiMia-Diving CLUB indoor gaat duiken is op 21 februari 2016 in Siegburg (D).

Share |

Duikverbod op zandeiland 4 in Vinkeveen

12 February 2016, 18:16 geplaatst door Pim Pols

Recreatie Midden-Nederland heeft zojuist bekend gemaakt dat er op zaterdag 11 juni en op zondag 12 juni een duikverbod geldt voor Zandeiland 4 in Vinkeveen.

De reden hiervoor is de organisatie van het zeilevenement Combi Vinkeveen.
Houd hier dus rekening mee in uw planning!

Share |

PiMia-Diving, de grootste GRATIS Club in Nederland!

1 February 2016, 10:37 geplaatst door Pim Pols

De duikmarkt is een markt in beweging. Daarom is het van belang continue met deze beweging mee te gaan om zo de beste service aan de duikers te kunnen blijven leveren.
Net als bij vele andere sportverenigingen liep de afgelopen jaren ook bij de PiMia-Diving Club het leden aantal terug. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de vraag van de sporters in Nederland verandert en dat mensen minder gebonden een sport willen beoefenen.

�PiMia-Diving // Pim pols 2016

Daarom is bij de PiMia-Diving Club per 1 Januari 2016 het roer om. Lidmaatschap is vanaf die datum GRATIS en daarmee is de drempel om lid te worden voor iedereen weggenomen.

Waarom dan toch lid worden?
Door lid te worden van de PiMia-Diving Club blijf je op de hoogte van alle (boot-)duiken, reizen, (dag-)trips, evenementen en opleidingen die PiMia-Diving voor haar leden organiseert.
Verder zullen er, speciaal en exclusief voor leden, regelmatig scherpe aanbiedingen worden samengesteld voor ieder niveau duiker.

Leden krijgen een directe toegang tot de AGENDA op deze site. Hierdoor is het eenvoudig om jezelf aan of af te melden voor een agendapunt. Jaarlijks zullen ruim 300 agendapunten worden toegevoegd, hierdoor is er bij de PiMia-Diving Club voor ieder niveau duiker altijd voldoende te beleven.

Lid worden is heel eenvoudig.
Download het Lidmaatschapsformulier 2016.pdf en vul dit volledig in. Vergeet ook niet om de algemene voorwaarden goed door te lezen en te paraferen en te tekenen.
Stuur de ingevulde formulieren op of breng ze even langs op de duikschool. Zodra wij de formulieren ontvangen hebben worden deze verwerkt en ontvang u een inlogcode voor onze website.
Op het inschrijfformulier staat ook een SEPA machtiging. Deze machtiging wordt alleen gebruikt in het geval van b.v. een “NO-SHOW”. Ook zal er altijd voorafgaand aan het gebruik van de machtiging eerst contact met het betreffende lid worden opgenomen.

Mocht iets niet duidelijk zijn of mochten eventuele vragen nog niet beantwoord zijn neem dan gerust contact met ons op. Dit kan b.v. door een e-mailtje te sturen naar info@pimia.nl.

In de toekomst zal er steeds gekeken worden hoe wij nog beter aan de wensen van de leden kunnen voldoen. Wij staan daarom altijd open voor suggesties!

Share |

Duikje in het Twiske

1 February 2016, 10:13 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 31-01-2016 zijn een aantal clubleden van de PiMia-Diving CLUB gaan duiken in het Twiske (Kure-Jan strand).


Een mooie, rustige duikstek.

Op deze hele mooie duikstek zit erg veel vis wat ook wel blijkt uit de vele baarzen, snoeken en snoekbaarzen die we onderwater gezien hebben. Daarnaast een bijzonder mooi parcour onderwater met veel boten, onderwater lucht bubbel, platform etc, wat het duiken erg interessant maakt voor elk niveau. Zicht was 3 à 4 meter wat prima is om bij te duiken.


We zijn er klaar voor!

Daarna gezellig met elkaar zitten praten onder het genot van een drankje en hapje. Dank aan iedereen voor deze hele mooie dag.


Weer een erg gezellig dagje.

Zo zie je maar weer: Binnen onze club vind je altijd wel een buddy.

(Bron: Facebook, Marco van Rijn)

Share |

Previous

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

designed and implemented by Ronald Kamerbeek.