Header Pimia Diving

Rescue-intro-dag 2017

15 May 2017, 11:32 geplaatst door Pim Pols

De SDI Rescue Diver wordt vaak genoemd als de leukste cursus die er is. Maar waarom? Het redden van mensen is toch een bloedserieuze zaak. Dus hoe kan er dan zoveel gelachen worden bij deze cursus? Wil je daar achter komen? Meld je dan aan voor de Rescue-intro-dag 2017 en leer en lach vast een beetje met ons mee!

Op Donderdag 25 Mei 2017 (Hemelvaartsdag) organiseert PiMia-Diving een introductiedag voor iedere gebrevetteerde duiker die geïnteresseerd is in de SDI Rescue Diver cursus.

Uiteraard kunnen duikers die reeds gebrevetteerd zijn als Rescue Diver ook deelnemen en hun skills weer eens op een leuke manier opfrissen.

Voor de introductiedag verzamelen we om 09:30 op Zandeiland 4 in Vinkeveen om vandaaruit, na een korte briefing, met de boot te vertrekken naar een van de andere Zandeilanden op de Vinkeveense Plassen.
Op deze manier zijn we andere duikers niet tot last en hebben we altijd de beste omstandigheden qua wind en zicht.

Tijdens de dag zullen er diverse oefeningen en scenario’s de revue passeren. Verder wordt er voor iedere deelnemer een lekkere lunch verzorgd. Ook is er de hele dag koffie en thee voor de deelnemers.

Aan het einde van de dag, ongeveer om 15 uur, wordt iedereen weer terug gebracht naar Zandeiland 4

Deelname kost €30,- per persoon, inclusief koffie, thee, lunch en bootvaart. Niet inbegrepen zijn vullingen en eventueel te huren duikmaterialen.

Neem je duikuitrusting en een volle fles mee! Iedere deelnemer zal meerdere keren het water in kunnen.

Share |

Droogpak stuk? Cilinder keuren?

2 January 2017, 11:50 geplaatst door Pim Pols

PiMia-Diving is al jaren het adres voor reparatie van droogpakken voor de duikwereld.
In ons pand is een van de meest complete ateliers voor de reparatie en het onderhoud van droogpakken gevestigd. Daardoor kunnen we zelfs in veel gevallen een 24-uurs service aanbieden.

Ook voor cilinderkeuringen en onderhoud aan kranen en ademautomaten is PiMia-Diving het adres in Midden-Nederland. Voor dinsdagavond aangeleverde cilinders zijn een week later op donderdag weer gereed. Onderhoud aan ademautomaten kost meestal maar 2 werkdagen.
Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen is een speciale en zeer goed uitgeruste werkplaats met veel speciaal gereedschap ingericht in ons pand aan de Demmerik 25 in Vinkeveen.

Share |

NatuurSportief MTB/ATB ritten

19 December 2016, 19:27 geplaatst door Pim Pols

In de komende weken willen we onder de vlag van NatuurSportief een aantal verkenningsritten voor mountain bikes en all terrain bikes gaan rijden.
Natuurlijk is Nederland eigenlijk iets te plat voor dit soort fietsen maar er zijn toch genoeg mooie onverharde paden en wegen om flink aan de conditie te kunnen werken. En verder hebben we natuurlijk nog schitterende duin gebieden zoals die in de omgeving van Schoorl.


Lekker rossen door de bossen!

Op woensdag 28 december gaan we de paden en dijkjes in de omgeving van Vinkeveen verkennen. Wil je mee, meld je dan aan via de agenda, Vaardigheid of een top conditie zijn niet van belang. Een eigen off-road fiets en een fietshelm wel!

Share |

Rondje Naardermeer, flinke wandeling!

12 December 2016, 11:56 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 11-12-2016 organiseerde NatuurSportief een hike rond het Naardermeer.
Om 8 uur werd er verzameld bij restaurant Stadzigd om vandaar uit aan de 17,3 kilometer lange route om het meer te beginnen.


Een mooi overzicht van het schitterende natuurgebied.

In de herfst en winter is de route op een aantal plaatsen vaak moeilijker begaanbaar door de natte veengrond. Goed schoeisel bleek echt een noodzaak.
Tijdens de twee pauzes smaakte de koffie met koek erg goed en kon er weer wat energie verzameld worden voor het resterend deel van de tocht.
Na bijna vier en half uur lopen werd de finish bereikt en konden de verbrande calorieën worden aangevuld met een kopje koffie en een lekkere punt appelgebak.
Op zondag 18-12-2016 staat de volgende hike gepland door de Schoorlse Duinen. Aanmelden kan tot 15-12-2016.

Share |

Kerst-Duik-Markt weer gezellig en druk

12 December 2016, 11:43 geplaatst door Pim Pols

Ook dit jaar was de Kerst-Duik-Markt weer een geslaagd evenement voor de PiMia-Diving Club. Rond 10 uur verzamelde iedereen zich bij de duiktoren van DiveWorld in Enschede.
De grote opknapbeurt van deze bijzondere duikstek is bijna afgerond en het resultaat mag er zijn. De sfeervolle aankleding doet een beetje denken aan de de beroemde Devil’s Den in Florida.

De koffie met appelgebak stond al op ons te wachten en na dit welkom ging iedereen snel het water in voor een leuke duik naar een maximum diepte van ongeveer 10 meter in helder en lekker warm water.
Joost maakte van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe GoPro camera te testen. Geen slecht resultaat voor een eerste keer onderwater filmen!


Leuke impressie van een duik in de duiktoren in Enschede.

Na de duik ging een aantal van de deelnemers nog door naar Münster voor een bezoek aan de Weinachtsmarkt.
Lekker struinen langs de kraampjes met kerstversieringen, lekkere snacks en drankjes.

Ook volgend jaar gaan we weer een Kerst-Duik-Markt op de agenda zetten. Het evenement staat vooralsnog gepland op 09-12-2017.

Share |

Aangepaste openingstijden winter '16/'17

5 December 2016, 13:42 geplaatst door Pim Pols

Gedurende de winter heeft PiMia-Diving aangepaste openingstijden.
Een aantal dagen zijn we gesloten, of gelden aangepaste openingstijden, en verder zijn we open op;
Woensdag t/m Vrijdag van 14:00 tot 19:00 uur
Zaterdag van 10 t/m 16 uur
Zondag t/m dinsdag zijn wij gesloten!

Verder zijn we, in afwijking op bovenstaande tijden, gesloten op;
Zaterdag 10-12-2016
Zaterdag 24-12-2016 vanaf 13 uur
Zaterdag 31-12-2016 vanaf 13 uur
Vrijdag 3 en Zaterdag 4 Februari 2017 (DUIKVAKER)
Vrijdag 24 en Zaterdag 25 Februari 2017

Eventuele andere afwijkende openingstijden zullen tijdig bekend gemaakt worden via de Agenda op deze site.

Share |

MIDWINTERWEEKEND HEMMOOR

28 November 2016, 11:51 geplaatst door Pim Pols

Voor het eerst gaan we midden in de winter een weekend naar de Kreidesee in Hemmoor.
Natuurlijk gaan we bij deze trip niet kamperen maar verblijven we in een luxe, vrijstaande, vakantie woning met sauna en aparte droogruimte voor de duikspullen.
Download het MIDWINTER Hemmoor 2017 Inschrijfformulier en lever dit volledig ingevuld op tijd in bij ons duikcentrum in Vinkeveen.
De trip gaat door bij 6 inschrijvingen. Er kunnen 6 personen in een huisje dus eventueel wordt er bij 12 inschrijvingen een tweede woning gehuurd.
Deelname is op volgorde van inschrijving.

Share |

Opleidingen voor duiktechnici

7 November 2016, 17:01 geplaatst door Pim Pols

Zowel SDI als TDI bieden een aantal opleidingen aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in de technische kant van het duiken.

� PiMia-Diving // 2016

Zo kun je de SDI Equipment Specialist cursus volgen wanneer je als duiker meer wilt weten over de werking, het onderhoud van en field repairs aan je eigen duikuitrusting.
Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De cursus duurt 1 dag. de cursusprijs is 99 euro, inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus is op 13 & 15-12-2016

Voor duikers en medewerkers van een duikcentrum zijn er ook nog een aantal andere opleidingen, de meeste met betrekking op het vullen van cilinders.

De SDI Air Fill Station Operator cursus is van belang voor iedereen die, binnen de geldende regelgeving, gekwalificeerd wil zijn om duik cilinders te vullen met lucht en/of pre-mixed NITROX tot maximaal 40% zuurstof.
Ook het vullen van ARGON cilinders valt onder deze opleiding.
Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Er is geen vooropleiding vereist.
De cursus duurt 1 dag. De cursusprijs is 99 euro, inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus staat gepland op 14-01-2017.

De TDI Blender cursus leert je alles over het vullen van cilinders met NITROX mengsels tot en met 100% zuurstof. Tijdens de training leer je op verschillende manieren NITROX maken. Verder komen materiaaloverwegingen en het maken van de benodigde berekeningen uitgebreid aan bod.
Een vooropleiding is niet vereist, minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De cursus duurt 3 dagdelen. De cursus prijs is 199 euro, inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus staat gepland op 11 & 12-02-2017.

In de TDI Advanced Blender cursus leer je het maken van mengsels zoals HELITROX, TRIMIX en HELIOX. Verder wordt er dieper ingegaan op de geldende natuurkundige wetten voor het vervaardigen van deze mengsels.
Tijdens de cursus zal je werken met verschillende technieken voor het vervaardigen van deze menggassen. Denk hierbij aan partial presure blending, filtration en continues blending.
Als vooropleiding is de TDI Blender opleiding vereist. Der minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De cursus duurt 3 dagdelen. De cursus prijs is 199 euro inclusief alle benodigde lesmaterialen.
De eerst volgende cursus staat gepland op 18 & 19-03-2017.

Als laatste in deze serie opleidingen kun je de TDI Oxygen Service Technician cursus volgen. Deze, zeer uitgebreide cursus leert je om cilinders en kranen geschikt te maken voor het gebruik met (hoge) zuurstofmengsels (VIPpen). Verder komt het onderhoud van ademautomaten en andere duikapparatuur uitvoerig aan bod.
Een groot deel van deze cursus is hands-on en al tijdens de training doe je flink wat ervaring op. O.a. door je eigen automaat en cilinder te servicen.
Als vooropleiding is de TDI Blender opleiding vereist. De minimum leeftijd is 18 jaar.
De cursus duurt 2 dagen. Cursus prijs 349 euro. In deze prijs zijn alle benodigde lesmaterialen inbegrepen. Exclusief service set.
De eerst volgende cursus staat gepland op 28 & 29-04-2017.
Speciaal voor de leden van de PiMia-Diving CLUB hebben wij een unieke aanbieding samengesteld.

Wanneer men 2 cursussen boekt ontvangt men 10% factuurkorting.
Bij het boeken van 3 cursussen ontvangt men 15% factuurkorting en bij 4 of meer cursussen ontvang je maar liefst 20% factuurkorting. Je voordeel kan dus oplopen tot 189 euro!!!

Kijk in de AGENDA op deze site voor de mogelijke cursus data!

Share |

De Zuidplas Expeditie

31 July 2016, 09:26 geplaatst door Pim Pols

De Vinkeveense Plassen bestaan eigenlijk uit 5 verschillende wateren. De Noordplas kent iedere duiker vanwege de bekende duikstekken bij de kunstmatige zandeilanden. Maar de andere 4 plassen zijn veel minder bekend.
Botshol is een beschermd natuurgebied en duiken is daarom niet toegestaan. Ook de diepte en het zicht maken het voor duikers een oninteressant water.
Het Meertje is de kleinste van de plassen rond Vinkeveen. Erg geschikt voor een snorkeltour maar mede door de beperkte diepte niet een echte duikplas.
Dan blijven er dus nog twee plassen over. De, door de provicialeweg N201 in tweeën gedeelde Zuidplas.
Deze zijn beide direct verbonden met de Noordplas. De scheiding tussen deze plassen wordt gevormd door de Baambrugse Zuwe.
De Zuidplas is redelijk diep (maximaal zo’n 13 meter) op sommige plaatsen en daarom meer dan interessant om eens te verkennen als duiker. De grillige bodemvormen zijn een bezienswaardigheid en vormen veel schuilplaatsen voor vissen.

�PiMia-Diving Vinkeveen 2016
Overzichtskaart van de Vinkeveense Plassen.

Voor het eerst organiseert PiMia-Diving een expeditie naar deze onbekende plas. Er zullen twee duiken gemaakt worden tijdens deze boottrip. Tussen de duiken in kan men aanboord een kopje koffie of thee drinken en is er voor iedere deelnemer een snack.

We vertrekken op 11-09-2016 om 10 uur vanaf Zandeiland 4 in Vinkeveen en zullen daar rond 14:30 weer aanmeren. De kosten voor deze unieke trip bedragen 30 euro, op basis van eigen uitrusting. Tussen de duiken door kan niet worden gevuld dus zorg voor voldoende ademgas voor beide duiken.
En vergeet je camera niet!

Share |

Lekker dagje bootduiken

20 June 2016, 11:03 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 19-06-2016 waren de weergoden de duikers van de PiMia-Diving Club erg goed gezind. Na een week van erg wisselvallig weer met soms zeer veel regen konden we deze dag volop genieten van helder water met een heerlijk zonnetje.

� PiMia-Diving // 2016
Pim geeft een uitgebreide briefing voor de mensen die voor de eerste keer aan boord gaan van de de PiMia 4.

De deelnemers aan de 12 ISLANDS TOUR 2016 kregen tijdens de beide vaarten gezelschap van 4 SDI Open Water Divers die hun eerste buiten water duiken gingen maken.
Hierdoor was het lekker druk aan boord. Maar ook erg gezellig.

� PiMia-Diving // 2016
Bij bootduiken is een goede organisatie belangrijk. Dit voorkomt schade aan materiaal en onnodig wachten.

Tijdens de duiken hield de kapitein scherp toezicht op de duikers en het overige bootverkeer op de Plassen. Mede hierdoor verliep de hele dag vlekkeloos en kon iedereen terugkijken op een mooie duikdag.

Gedurende de zomer staan er nog vele bootduiken gepland. Kijk dus regelmatig op de agenda en meld je op tijd aan. Want zoals altijd, VOL = VOL

Share |

Previous

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

designed and implemented by Ronald Kamerbeek.