Header Pimia Diving

Eens wat anders op vrijdagavond!

20 September 2014, 21:51 geplaatst door Mia Kenter

Helaas konden we vrijdag de 19de geen gebruikmaken van het Veenweidebad.
Maar, niet getreurd, het weer was zo mooi dat we nog een keer met een groot aantal Aquanauten naar het buitenwater konden.

© Miranda Steenvoorden

Iedereen kwam weer erg enthausiast boven na een mooie duik met verrassend veel vissen. Snoeken, snoekbaarsen en baarsen waren in grote getalen aanwezig.

© Miranda Steenvoorden Alle deelnemers, begeleiders en supporters bij elkaar

Na de duik nog even allemaal op de foto en daarna terug naar het duikcentrum om nog even gezellig na te praten en de logboeken in te vullen.

Volgende week weer gewoon zwembad en hopelijk wordt het ook dan weer zo’n gezellige avond!

Share |

SDI Side Mount Diver Course

6 August 2014, 20:57 geplaatst door Pim Pols
© Pim Pols / PiMia-Diving

PiMia-Diving was een van de eerste duikcentra in Europa waar met sidemount werd gedoken. Al meer dan 10 jaar hebben de instructeurs hier ervaring mee.
Enige jaren geleden is door het team van PiMia-Diving, onder leiding van Pim Pols zelfs een volledig nieuw concept sidemount uitrusting ontwikkeld. Het Tecdiving.nl SistemA Sidemount.
Op Dinsdag 26 Augustus 2014 en op Dinsdag 16 September 2014 beginnen er weer nieuwe SDI Side Mount Diver Opleidingen waarin men gebruik kan maken van de Tecdiving.nl SistemA Sidemount uitrusting.

Deze opleiding kost 350,- euro. Maar, iedere deelnemer krijgt een waardebon ter waarde van 100 euro, te besteden aan een Tecdiving.nl SistemA Sidemount uitrusting. Bij deze twee cursussen worden er geen kosten berekend voor het gebruik van de Tecdiving.nl SistemA Sidemount materialen.

Aanmelden kan via de agenda op deze site (leden) of door een e-mail te sturen naar info@pimia.nl

De cursussen zijn beide toegankelijk voor iedereen met een Open Water Diver brevet of hoger. De minimale leeftijd voor deelname is 15 jaar.

Share |

Dimitri winnaar Facebook actie

15 May 2014, 11:20 geplaatst door Pim Pols

De Facebook actie rond de 12 ISLANDS TOUR 2014 is gewonnen door Dimitri Aurik. Gisteravond heeft hij de gratis deelnemerskaart door Mia uitgereikt gekregen.

© Pim Pols / PiMia-Diving Dimitri wordt gefeliciteerd door Mia.

Natuurlijk kan iedereen nog steeds beginnen met de 12 ISLANDS TOUR 2014. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om de kaart vol te maken en het unieke T-shirt te verdienen. Kijk op de homepage voor meer informatie.

Share |

Eerste NatuurSportief Mountainbike rit.

4 May 2014, 12:32 geplaatst door Pim Pols

Op zaterdagochtend 3 mei 2014 ging om 8 uur de eerste NatuurSportief Mountainbike training van start. De weersomstandigheden waren ideaal voor deze, 25 km lange, rit door de omgeving van Vinkeveen. Weinig wind, een lekker zonnetje en droge paden en wegen.

De route was erg gevariëerd, grindpaden, asfalt, veendijken en schelpenpaden wisselde elkaar af. Ook zaten er een paar, technisch wat moeilijker stukken in de route, waarbij wat meer stuurmanskunst vereist was.

Overzicht van de gereden route.

Omdat deze route behoorlijk uitdagend blijkt te zijn zullen wij op zaterdag 24-05-2014 de rit nogmaals rijden. Meld je aan via de agenda op deze site of door een e-mailtje te sturen naar info@pimia.nl

Share |

Mooie avond hike

10 April 2014, 07:51 geplaatst door Pim Pols

De hele dinsdag 8 April volgde pittige buien met regen en soms zelfs hagel en onweer elkaar op. Gelukkig klaarde het weer net optijd op om de geplande NatuurSportief wandeling niet in een natte tocht te veranderen. Met nog dreigende wolken in de verte ging de hike van start. Langzamerhand werd het weer steeds beter en kregen de deelnemers een schitterende zonsondergang gepresenteerd.

© Sjoerd Volmer / Diveticker Productions 2014 Schiterende zonsondergang langs de Bosdijk.

De totale afstand van 12,77 kilometer werd in 2:04 afgelegd. Dat betekend dat een hoge gemiddelde snelheid van 6,17 km/h gelopen werd. En dat maakte het een echte training.

© Pim Pols / PiMia-Diving Overzicht van de gelopen route.

In de komende weken zal PiMia-Diving, samen met NatuurSportief weer een aantal nieuwe trainingen op het programma zetten. Houd de agenda dus goed in de gaten!
De volgende training is op dinsdagavond 29 April om 19 uur. We vetrekken dan wederom vanaf de duikschool.
Op zaterdag 3 mei staat om 08 uur ’s ochtends de eerste mountainbike rit gepland over een afstand van circa 30 km.

Share |

Inschrijven voor het Hemmoor weekend kan vanaf nu!

27 February 2014, 09:34 geplaatst door Pim Pols

Kamperen en duiken is alleen in de zomer een leuke combinatie.
Daarom gaan we, net als voorgaande jaren, in augustus weer naar de beroemde Kreidensee in Hemmoor Noord-Duitsland.

Altijd weer mooi! Even langs het vliegtuig.

PiMia-Diving zorgd voor alle basis dingen zoals ontbijt, een BBQ en een centrale tent waar iedereen droog en uit de zon kan eten en drinken. Ook een uitgebreide veldkeuken gaat mee.

De deelnemers aan de trip in 2013

Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier compleet in en lever het in bij de winkel of stuur het op naar
PiMia-Diving
Demmerik 25
3645 EA Vinkeveen

Klik op onderstaande link om inschrijfformulier te downloaden.
inschrijfform Hemmoor 2014.pdf

Share |

Eerste NatuurSportief training zit er op!

25 February 2014, 09:14 geplaatst door Pim Pols

Op zondagmiddag werd de eerste NatuurSportief training bij PiMia-Diving georganiseerd. Een hike over merendeels onverharde paden in de omgeving van het duikcentrum.

In de komende weken zal PiMia-Diving samen met NatuurSportief nog een flink aantal andere trainingen in de agenda zetten.

Doe allemaal mee, want nogmaals, een goede basis conditie is erg belangrijk voor ieder niveau duiker.

Share |

IJsduiken in het zwembad

20 February 2014, 11:17 geplaatst door Pim Pols

Op de olympische spelen is er ijs genoeg voor iedereen. Kunstijs natuurlijk, maar goed genoeg om super resultaten te boeken!
Wat ze in Sochi kunnen, kunnen we bij PiMia-Diving ook!
Op vrijdag 14-02-2014 werd het ijsduiken in het zwembad georganiseerd. Na het aanbrengen van de kunstijs vloer en het maken van een wak kon iedereen van start.

© Luciënne vd Jagt / PiMia-Diving Het eerste buddy paar vertrekt onder het “kunstijs”.

Stevig aangelijnd, samen met een buddy, gingen de deelnemers onder water voor hun, vaak eerste, ijsduikervaring. Ook de aller jongste en de Aquanauten konden op deze manier kennismaken met deze aparte tak van de duiksport.

© Luciënne vd Jagt / PiMia-Diving Op deze manier is ijsduiken leuk voor iedereen!

Na afloop was er voor alle aanwezigen nog een leuk Valentijnskadootje. Voor de dames een mooie roos en voor de heren een zoete verassing.

© Pim Pols / PiMia-Diving Een aantal van de deelnemers met hun brevet en Valentijnskadootje.

In de winter van 2015 wil PiMia-Diving weer een echte ijsduiktrip organiseren naar Oostenrijk. Hierover volgt op korte termijn meer informatie op de site.

Share |

Apnea introductie cursus

16 February 2014, 13:08 geplaatst door Pim Pols

Afgelopen donderdag- en vrijdagavond werd er, op speciaal verzoek, door Pim Pols, bij PiMia-Diving, een introductiecursus statische apneu gegeven.
Tijdens de theorieles kwamen de grondbeginselen van deze sport uitgebreid en bod en warden diverse technieken voor het verbeteren van de prestaties besproken en geoefend.

© Luciënne vd Jagt / PiMia-Diving Pim Pols tijdens het begeleiden van de cursisten

Tijdens het tweede deel van de cursus werd op vrijdagavond het geleerde in het zwembad in praktijk gebracht.
Door het toepassen van de technieken moest een tijd van rond de drie minuten voor alle deelnemers haalbaar zijn.

© Luciënne vd Jagt / PiMia-Diving Wim van Capel is hier nog slechts een paar seconden verwijdert van zijn poging om door de 3 minuten te gaan!

Wim van Capel behaalde een tijd van 3:04 minuten en overtrof daarmee zijn eigen verwachting met ruim 90 seconden.
Ook Matthias Richter en Sebastiaan Westerveld behaalden tijden van bijna drie minuten en konden terug kijken op een geslaagde training.

Pim wil benadrukken dat apneu niet zonder risico’s is en dat een goede basiskennis belangrijk is.
Voor elke duiker kan deze basis training een grote bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen onder water. Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan contact op met PiMia-Diving via info@pimia.nl

Share |

Club nieuwjaar 2014

15 January 2014, 22:02 geplaatst door Mia Kenter

Het was weer een gezellige ontmoeting. Het jaar 2014 is weer ingeluid bij PiMia-Diving Club. Iedereen kwam even gezellig babbelen, koffie, gluwein en een openhaard hout om je warm te houden. Het was totaal niet koud boven water dus kwamen er velen even zijn gezicht laten zien.

tent groepje

Ook hebben Pim en Mia de hondjes mee genomen en de nieuwe aanwinst viel in de smaak. Rudy en Buddy werden door iedereen geknuffeld ook Joe is nog van de partij en dat is dit jaar ons wondertje.

Lucienne Rudy Buddy Niels

Natuurlijk gingen er ook nog een paar duiken, want dat doen we zeker ook in 6graden water temperatuur dit zijn onze bikkels.

Sebastiaan Matthias Sjoerd Niels Johan John

De kinderen wilde natuurlijk met vuur spelen dus vermaken ze zich bij de warme haard.

Samantha   Jill   Jim

Na de duik waren er nog een paar over en konden we nog een groepsfoto maken.

Nieuwjaar 2014 PiMia-Diving

Het was een geslaagde nieuwjaars ontmoeting en volgend jaar weer.

zie galerie voor de foto’s

Share |

Previous

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

designed and implemented by Ronald Kamerbeek.