Header Pimia Diving

Leuk dagje NEMO33

12 February 2016, 21:16 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 7 februari 2016 is een flink aantal leden van de PiMia-Diving CLUB dwars door het carnavalsgebied naar Brussel afgereisd.
Een bezoek aan NEMO 33 stond op de planning. Voor velen de kans om eens lekker diep te duiken in warm water.

�PiMia-Diving 2016

Na een korte uitleg kon iedereen zijn of haar materiaal bij elkaar zoeken en zich gaan voorbereiden op de duik. 33 meter diep in water van 32 graden. Dat is weer eens wat anders dan de Vinkeveense Plassen.

�PiMia-Diving 2016

Een aantal gingen zelfs nog een keer het water in voor een tweede duik. Om daarna, lekker te gaan genieten van een Belgisch biertje.

De volgende keer dat de PiMia-Diving CLUB indoor gaat duiken is op 21 februari 2016 in Siegburg (D).

Share |

Duikverbod op zandeiland 4 in Vinkeveen

12 February 2016, 17:16 geplaatst door Pim Pols

Recreatie Midden-Nederland heeft zojuist bekend gemaakt dat er op zaterdag 11 juni en op zondag 12 juni een duikverbod geldt voor Zandeiland 4 in Vinkeveen.

De reden hiervoor is de organisatie van het zeilevenement Combi Vinkeveen.
Houd hier dus rekening mee in uw planning!

Share |

PiMia-Diving, de grootste GRATIS Club in Nederland!

1 February 2016, 09:37 geplaatst door Pim Pols

De duikmarkt is een markt in beweging. Daarom is het van belang continue met deze beweging mee te gaan om zo de beste service aan de duikers te kunnen blijven leveren.
Net als bij vele andere sportverenigingen liep de afgelopen jaren ook bij de PiMia-Diving Club het leden aantal terug. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de vraag van de sporters in Nederland verandert en dat mensen minder gebonden een sport willen beoefenen.

�PiMia-Diving // Pim pols 2016

Daarom is bij de PiMia-Diving Club per 1 Januari 2016 het roer om. Lidmaatschap is vanaf die datum GRATIS en daarmee is de drempel om lid te worden voor iedereen weggenomen.

Waarom dan toch lid worden?
Door lid te worden van de PiMia-Diving Club blijf je op de hoogte van alle (boot-)duiken, reizen, (dag-)trips, evenementen en opleidingen die PiMia-Diving voor haar leden organiseert.
Verder zullen er, speciaal en exclusief voor leden, regelmatig scherpe aanbiedingen worden samengesteld voor ieder niveau duiker.

Leden krijgen een directe toegang tot de AGENDA op deze site. Hierdoor is het eenvoudig om jezelf aan of af te melden voor een agendapunt. Jaarlijks zullen ruim 300 agendapunten worden toegevoegd, hierdoor is er bij de PiMia-Diving Club voor ieder niveau duiker altijd voldoende te beleven.

Lid worden is heel eenvoudig.
Download het Lidmaatschapsformulier 2016.pdf en vul dit volledig in. Vergeet ook niet om de algemene voorwaarden goed door te lezen en te paraferen en te tekenen.
Stuur de ingevulde formulieren op of breng ze even langs op de duikschool. Zodra wij de formulieren ontvangen hebben worden deze verwerkt en ontvang u een inlogcode voor onze website.
Op het inschrijfformulier staat ook een SEPA machtiging. Deze machtiging wordt alleen gebruikt in het geval van b.v. een “NO-SHOW”. Ook zal er altijd voorafgaand aan het gebruik van de machtiging eerst contact met het betreffende lid worden opgenomen.

Mocht iets niet duidelijk zijn of mochten eventuele vragen nog niet beantwoord zijn neem dan gerust contact met ons op. Dit kan b.v. door een e-mailtje te sturen naar info@pimia.nl.

In de toekomst zal er steeds gekeken worden hoe wij nog beter aan de wensen van de leden kunnen voldoen. Wij staan daarom altijd open voor suggesties!

Share |

Duikje in het Twiske

1 February 2016, 09:13 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 31-01-2016 zijn een aantal clubleden van de PiMia-Diving CLUB gaan duiken in het Twiske (Kure-Jan strand).


Een mooie, rustige duikstek.

Op deze hele mooie duikstek zit erg veel vis wat ook wel blijkt uit de vele baarzen, snoeken en snoekbaarzen die we onderwater gezien hebben. Daarnaast een bijzonder mooi parcour onderwater met veel boten, onderwater lucht bubbel, platform etc, wat het duiken erg interessant maakt voor elk niveau. Zicht was 3 à 4 meter wat prima is om bij te duiken.


We zijn er klaar voor!

Daarna gezellig met elkaar zitten praten onder het genot van een drankje en hapje. Dank aan iedereen voor deze hele mooie dag.


Weer een erg gezellig dagje.

Zo zie je maar weer: Binnen onze club vind je altijd wel een buddy.

(Bron: Facebook, Marco van Rijn)

Share |

Wintertour '15/'16 Blijkpolderplas

11 January 2016, 13:53 geplaatst door Pim Pols

De eerste etappe van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 in het nieuwe jaar zit er alweer op. Op zondag 10 januari 2016 werd de Blijkpolderplas bij Nederhorst den Berg bezocht.

� PiMia-Diving // Pim Pols 2016
Drie sidemount duikers bereiden zich voor op een mooie duik.

Het weer viel voor de tijd van het jaar erg mee. Een lekker zonnetje en niet al te koud. Door de warme decembermaand was zelf de watertemperatuur nog 8 graden!

� PiMia-Diving // Pim Pols 2016
Een lekker winterzonnetje zette boven water de omgeving mooi in het licht.

Het zicht was goed en de duikers hebben allemaal een mooie duik gemaakt.
Na de duik was er koffie en een lekkere gevulde koek ter ere van de verjaardag van John.

De volgende etappe van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 is op 31 januari 2016 en brengt ons naar het Zilvermeer bij Mol in België.

Share |

Rescue in het zwembad

15 December 2015, 10:15 geplaatst door Pim Pols

Vrijdagavond 11-12-’15 was alweer de laatste zwembadavond van het jaar. Hoogste tijd dus om er een leuk evenementje van te maken.

�PiMia-Diving // John van den Berge 2015
Co geeft een uitgebreide briefing aan de clubleden. Ook voor de aller kleinste was een belangrijke taak weggelegd.

Onder de begeleiding van de instructeurs en divemasters van PiMia-Diving werden een aantal rescue vaardigheden geoefend.

�PiMia-Diving // John van den Berge 2015Flinke uitdaging. Twee afgedreven kinderen van een vlotje redden.

Na de redding oefeningen was het tijd voor een snorkelwedstrijd waarbij leuke prijsjes gewonnen konden worden. Het was al bij al een inspannende, spannende en leuke avond.

Share |

Wintertour '15/'16 Enschede en Münster

14 December 2015, 15:30 geplaatst door Pim Pols

Op Zaterdag 14 December 2015 zijn wij, in het kader van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 naar de duiktoren van DiveWorld in Enschede afgereisd.

�PiMia-Diving // Mia Kenter 2015
De duiktoren bied voor iedereen wel iets. Testen van nieuwe apperatuur, lekker kijken naar je ouders of gewoon een leuk duikje maken.

Jong en oud heeft zich wederom prima vermaakt in deze kleine, maar altijd weer leuke duiktoren.

� PiMia-Diving // Mia Kenter 2015
Voordat iedereen weer verder reisde naar huis of kerstmarkt, nog even snel een leuke groepsfoto.

Na een leuke ochtend duiken bezochten een aantal deelnemers nog de kerstmarkt in Münster (DE). Altijd weer lekker druk en gezellig.

� PiMia-Diving // Mia Kenter 2015
Münster heeft een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Deze keer zelfs met mooi droog weer!

De PiMia-Diving Wintertour gaat ook in 2016 gewoon verder. De eerst volgende etappe is naar de Blijkpolderplas op 10-01-’16. Voor de duikers die liever niet in koud water duiken staat op 21 februari 2016 een bezoek aan de duiktoren in Siegburg (DE) gepland.

Share |

Nieuwe regelgeving voor back-up automaat!

25 November 2015, 10:31 geplaatst door Pim Pols

Door een aanpassing in de EU regelgeving (EN 250 norm) zijn er nieuwe richtlijnen voor het gebruik van back-up automaten ontstaan.
Tot voor kort was de gebruikelijke octopus de standaard en correcte oplossing voor alle recreatieve duiken. Vanaf heden zal men geleidelijk overgaan op nieuwe richtlijnen die hogere eisen stellen.


Voor duiken in (sub-)tropisch water verandert er niets.

Wat houd dat in:
Ten eerste moet er bij duiken naar een diepte groter dan 30 meter gebruik gemaakt worden van twee gescheiden ademluchtsystemen (Dus 2 eerste en twee tweede trappen.).
Ten tweede moet er bij watertemperaturen beneden de 10 graden Celsius gebruikt gemaakt worden van twee gescheiden luchtbronnen en van eerste trappen die, door de fabrikant, geschikt bevonden zijn voor watertemperaturen van <10 graden Celsius.
Ten derde zullen eerste trappen nu voortaan naast de CE markering ook een temperatuur vermelden waarvoor zij geschikt bevonden zijn ( <10º C of >10º C ).


Deze automaat (Apeks Flight) is niet geschikt voor koud water!

Wat betekend dit alles concreet. Eigenlijk best veel. Omdat vele van ons duiken in Nederland wordt het duiken met een standaard recreatieve uitrusting redelijk beperkt. Duiken dieper dan 30 meter vereisen dus een aangepaste uitrusting en, wanneer ik even naar b.v. populaire duikstekken als de Vinkeveense Plassen of de Spiegelpolderplas kijk dan is de watertemperatuur daar toch het grootste deel van het jaar, op bepaalde dieptes, onder de 10 graden.

Er zijn natuurlijk goede oplossingen voor deze problemen. Men kan kiezen voor de aloude dubbelset met isolator of voor b.v. een side mount configuratie. Ook een pony-bottle kan soelaas bieden.
Welke oplossing men ook kiest het blijft van belang dat men de kranen kan bedienen en men uit beide luchtbronnen zelf kan ademen.

Share |

Wintertour '15/'16 De Beldert

17 November 2015, 14:52 geplaatst door Pim Pols

Op zondag ging de 3de etappe van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 naar Duik- en Kanocentrum “de Beldert in Zoelen.
Door het, ronduit slechte, weer viel de opkomst misschien een beetje tegen, maar die genen die de storm en regen weerstonden werden beloond met een mooie duik.

�PiMia-Diving // Pim Pols 2015
De duikers zijn klaar voor de duik!

Gelukkig was het water bij de steiger mooi kalm en kon iedereen rustig aan de duik beginnen. Er werd een mooie, lange duyik gemaakt naar onder andere de Boeing Cockpit op een diepte van bijna 15 meter.

�PiMia-Diving // Pim Pols 2015
Iedereen klaar? Dan gaan we.

Het zicht was, voor deze plas, uitzonderlijk goed. Er werd veel vis gespot en ook de objecten waren mooi te bekijken.
Gelukkig had Dennis zijn camera mee. Hierdoor zijn er wat leuke filmpjes en foto’s gemaakt.

�PiMia-Diving // Dennis Telman 2015
Door de vele regen stond blijkbaar ook een deel van de snelweg in de buurt blank.

Na de duik wachtte de koffie met appelgebak en ging iedereen weer vlot op huis aan om de ergste regenbuien te ontlopen. Jammer van het weer maar zeker de moeite waard, was het algemene commentaar.

De 4de etappe van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 gaat op zaterdag 12 december 2015 naar de duiktoren in Enschede. Meld je snel aan.

Share |

Herfst DOPPEN. Altijd weer leuk en lekker!

28 October 2015, 08:48 geplaatst door Pim Pols

De overgang naar de wintertijd werd bij PiMia-Diving voor het tweede op rij gevierd met het Herfst DOPPEN.
Op tijd beginnen met een mooie bootduik op de Vinkeveense Plassen en daarna in restaurant “de Veranda” aanschuiven voor en uitgebreide brunch.

�PiMia-Diving // Pim Pols 2015
Roerei, croissants, huisgemaakte soep, alles smaakte weer prima na de mooie duik.

Ook dit jaar zat de boot weer (over-)vol en mede door het erg mooie weer was het ook tijdens de brunch erg gezellig.

Volgend jaar is het evenement weer gepland en valt het op 30-10-2016. We kunnen alleen maar hopen dat we weer zulk heerlijk nazomer weer krijgen

Share |

Previous

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

designed and implemented by Ronald Kamerbeek.