Header Pimia Diving

12 ISLANDS TOUR 2016 van start!

30 May 2016, 14:45 geplaatst door Pim Pols

Na twee prologen op wat druilerige woensdagavonden zijn zaterdagmorgen de eerste twee etappes van de PiMia-Diving 12 ISLANDS TOUR 2016 onder bijna perfecte omstandigheden afgelegd.

� PiMia-Diving // Dennis Telman 2016
Vinkeveense Plassen kenner Co geeft aan boord nog even de laatste extra uitleg voor een aantal nieuwkomers aan boord. ©Foto Dennis Telman 2016

Ook het zicht bij de beide eilanden waar werd gedoken was optimaal. Het blijft altijd weer lekker om ver buiten het stof van het duikgebied bij Zandeiland 4 te kunnen genieten van alles wat de Vinkeveense Plassen te bieden hebben.

© PiMia-Diving // Dennis Telman 2016
“Ik ben er klaar voor” ©Foto Dennis Telman 2016

Zoals altijd bij PiMia-Diving, werd er op de duikers direct toezicht gehouden vanaf de oppervlakte door de ervaren kapitein van de PiMia4.

© PiMia-Diving // Dennis Telman 2016
De kapitein houd de omgeving scherp in het oog! © Foto Dennis Telman

Ook al is de tour nu officieel van start, aanhaken kan nog steeds. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om de achterstand in te lopen en het mooie limited edition T-shirt te bemachtigen. Meld je snel aan via de agenda op deze site of door een e-mail te sturen naar info@pimia.nl.

Share |

AANBIEDING ARGONSET

18 May 2016, 10:40 geplaatst door Pim Pols

Speciaal voor de leden van de PiMia-Diving CLUB hebben we weer een mooie aanbieding samengesteld.

Deze keer een ARGONSET van 1,5 liter!

De isolatiewaarde van ARGON is 4 X hoger dan van lucht. Daardoor is ARGON de oplossing voor duikers die lange duiken maken of in koud water duiken. Het verkleind de kans op onderkoeling aanzienlijk!
Deze set is geschikt voor duiken tot een maximum diepte van ongeveer 70 meter.

� PiMia-Diving 2016

De set bestaat uit:
Aluminium cilinder, zwart, 1,5 liter, met kraan.
Speciale ARGON eerste trap.
Overdruk (veiligheids-)ventiel.
Inflatorslang Miflex 62 cm.
ARGON waarschuwingssticker “ARGON Do Not Breathe”.
Eerste vulling met ARGON

De adviesverkoopprijs van deze set is 269,- euro.

Leden van de PiMia-Diving CLUB kunnen deze set tot 31-05-2016 bestellen voor de speciale prijs van 209,- euro. Een voordeel van 60 euro!

Share |

Leuk dagje NEMO33

12 February 2016, 21:16 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 7 februari 2016 is een flink aantal leden van de PiMia-Diving CLUB dwars door het carnavalsgebied naar Brussel afgereisd.
Een bezoek aan NEMO 33 stond op de planning. Voor velen de kans om eens lekker diep te duiken in warm water.

�PiMia-Diving 2016

Na een korte uitleg kon iedereen zijn of haar materiaal bij elkaar zoeken en zich gaan voorbereiden op de duik. 33 meter diep in water van 32 graden. Dat is weer eens wat anders dan de Vinkeveense Plassen.

�PiMia-Diving 2016

Een aantal gingen zelfs nog een keer het water in voor een tweede duik. Om daarna, lekker te gaan genieten van een Belgisch biertje.

De volgende keer dat de PiMia-Diving CLUB indoor gaat duiken is op 21 februari 2016 in Siegburg (D).

Share |

Duikverbod op zandeiland 4 in Vinkeveen

12 February 2016, 17:16 geplaatst door Pim Pols

Recreatie Midden-Nederland heeft zojuist bekend gemaakt dat er op zaterdag 11 juni en op zondag 12 juni een duikverbod geldt voor Zandeiland 4 in Vinkeveen.

De reden hiervoor is de organisatie van het zeilevenement Combi Vinkeveen.
Houd hier dus rekening mee in uw planning!

Share |

PiMia-Diving, de grootste GRATIS Club in Nederland!

1 February 2016, 09:37 geplaatst door Pim Pols

De duikmarkt is een markt in beweging. Daarom is het van belang continue met deze beweging mee te gaan om zo de beste service aan de duikers te kunnen blijven leveren.
Net als bij vele andere sportverenigingen liep de afgelopen jaren ook bij de PiMia-Diving Club het leden aantal terug. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de vraag van de sporters in Nederland verandert en dat mensen minder gebonden een sport willen beoefenen.

�PiMia-Diving // Pim pols 2016

Daarom is bij de PiMia-Diving Club per 1 Januari 2016 het roer om. Lidmaatschap is vanaf die datum GRATIS en daarmee is de drempel om lid te worden voor iedereen weggenomen.

Waarom dan toch lid worden?
Door lid te worden van de PiMia-Diving Club blijf je op de hoogte van alle (boot-)duiken, reizen, (dag-)trips, evenementen en opleidingen die PiMia-Diving voor haar leden organiseert.
Verder zullen er, speciaal en exclusief voor leden, regelmatig scherpe aanbiedingen worden samengesteld voor ieder niveau duiker.

Leden krijgen een directe toegang tot de AGENDA op deze site. Hierdoor is het eenvoudig om jezelf aan of af te melden voor een agendapunt. Jaarlijks zullen ruim 300 agendapunten worden toegevoegd, hierdoor is er bij de PiMia-Diving Club voor ieder niveau duiker altijd voldoende te beleven.

Lid worden is heel eenvoudig.
Download het Lidmaatschapsformulier 2016.pdf en vul dit volledig in. Vergeet ook niet om de algemene voorwaarden goed door te lezen en te paraferen en te tekenen.
Stuur de ingevulde formulieren op of breng ze even langs op de duikschool. Zodra wij de formulieren ontvangen hebben worden deze verwerkt en ontvang u een inlogcode voor onze website.
Op het inschrijfformulier staat ook een SEPA machtiging. Deze machtiging wordt alleen gebruikt in het geval van b.v. een “NO-SHOW”. Ook zal er altijd voorafgaand aan het gebruik van de machtiging eerst contact met het betreffende lid worden opgenomen.

Mocht iets niet duidelijk zijn of mochten eventuele vragen nog niet beantwoord zijn neem dan gerust contact met ons op. Dit kan b.v. door een e-mailtje te sturen naar info@pimia.nl.

In de toekomst zal er steeds gekeken worden hoe wij nog beter aan de wensen van de leden kunnen voldoen. Wij staan daarom altijd open voor suggesties!

Share |

Duikje in het Twiske

1 February 2016, 09:13 geplaatst door Pim Pols

Op zondag 31-01-2016 zijn een aantal clubleden van de PiMia-Diving CLUB gaan duiken in het Twiske (Kure-Jan strand).


Een mooie, rustige duikstek.

Op deze hele mooie duikstek zit erg veel vis wat ook wel blijkt uit de vele baarzen, snoeken en snoekbaarzen die we onderwater gezien hebben. Daarnaast een bijzonder mooi parcour onderwater met veel boten, onderwater lucht bubbel, platform etc, wat het duiken erg interessant maakt voor elk niveau. Zicht was 3 à 4 meter wat prima is om bij te duiken.


We zijn er klaar voor!

Daarna gezellig met elkaar zitten praten onder het genot van een drankje en hapje. Dank aan iedereen voor deze hele mooie dag.


Weer een erg gezellig dagje.

Zo zie je maar weer: Binnen onze club vind je altijd wel een buddy.

(Bron: Facebook, Marco van Rijn)

Share |

Wintertour '15/'16 Blijkpolderplas

11 January 2016, 13:53 geplaatst door Pim Pols

De eerste etappe van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 in het nieuwe jaar zit er alweer op. Op zondag 10 januari 2016 werd de Blijkpolderplas bij Nederhorst den Berg bezocht.

� PiMia-Diving // Pim Pols 2016
Drie sidemount duikers bereiden zich voor op een mooie duik.

Het weer viel voor de tijd van het jaar erg mee. Een lekker zonnetje en niet al te koud. Door de warme decembermaand was zelf de watertemperatuur nog 8 graden!

� PiMia-Diving // Pim Pols 2016
Een lekker winterzonnetje zette boven water de omgeving mooi in het licht.

Het zicht was goed en de duikers hebben allemaal een mooie duik gemaakt.
Na de duik was er koffie en een lekkere gevulde koek ter ere van de verjaardag van John.

De volgende etappe van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 is op 31 januari 2016 en brengt ons naar het Zilvermeer bij Mol in België.

Share |

Rescue in het zwembad

15 December 2015, 10:15 geplaatst door Pim Pols

Vrijdagavond 11-12-’15 was alweer de laatste zwembadavond van het jaar. Hoogste tijd dus om er een leuk evenementje van te maken.

�PiMia-Diving // John van den Berge 2015
Co geeft een uitgebreide briefing aan de clubleden. Ook voor de aller kleinste was een belangrijke taak weggelegd.

Onder de begeleiding van de instructeurs en divemasters van PiMia-Diving werden een aantal rescue vaardigheden geoefend.

�PiMia-Diving // John van den Berge 2015Flinke uitdaging. Twee afgedreven kinderen van een vlotje redden.

Na de redding oefeningen was het tijd voor een snorkelwedstrijd waarbij leuke prijsjes gewonnen konden worden. Het was al bij al een inspannende, spannende en leuke avond.

Share |

Wintertour '15/'16 Enschede en Münster

14 December 2015, 15:30 geplaatst door Pim Pols

Op Zaterdag 14 December 2015 zijn wij, in het kader van de PiMia-Diving Wintertour ‘15/’16 naar de duiktoren van DiveWorld in Enschede afgereisd.

�PiMia-Diving // Mia Kenter 2015
De duiktoren bied voor iedereen wel iets. Testen van nieuwe apperatuur, lekker kijken naar je ouders of gewoon een leuk duikje maken.

Jong en oud heeft zich wederom prima vermaakt in deze kleine, maar altijd weer leuke duiktoren.

� PiMia-Diving // Mia Kenter 2015
Voordat iedereen weer verder reisde naar huis of kerstmarkt, nog even snel een leuke groepsfoto.

Na een leuke ochtend duiken bezochten een aantal deelnemers nog de kerstmarkt in Münster (DE). Altijd weer lekker druk en gezellig.

� PiMia-Diving // Mia Kenter 2015
Münster heeft een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Deze keer zelfs met mooi droog weer!

De PiMia-Diving Wintertour gaat ook in 2016 gewoon verder. De eerst volgende etappe is naar de Blijkpolderplas op 10-01-’16. Voor de duikers die liever niet in koud water duiken staat op 21 februari 2016 een bezoek aan de duiktoren in Siegburg (DE) gepland.

Share |

Nieuwe regelgeving voor back-up automaat!

25 November 2015, 10:31 geplaatst door Pim Pols

Door een aanpassing in de EU regelgeving (EN 250 norm) zijn er nieuwe richtlijnen voor het gebruik van back-up automaten ontstaan.
Tot voor kort was de gebruikelijke octopus de standaard en correcte oplossing voor alle recreatieve duiken. Vanaf heden zal men geleidelijk overgaan op nieuwe richtlijnen die hogere eisen stellen.


Voor duiken in (sub-)tropisch water verandert er niets.

Wat houd dat in:
Ten eerste moet er bij duiken naar een diepte groter dan 30 meter gebruik gemaakt worden van twee gescheiden ademluchtsystemen (Dus 2 eerste en twee tweede trappen.).
Ten tweede moet er bij watertemperaturen beneden de 10 graden Celsius gebruikt gemaakt worden van twee gescheiden luchtbronnen en van eerste trappen die, door de fabrikant, geschikt bevonden zijn voor watertemperaturen van <10 graden Celsius.
Ten derde zullen eerste trappen nu voortaan naast de CE markering ook een temperatuur vermelden waarvoor zij geschikt bevonden zijn ( <10º C of >10º C ).


Deze automaat (Apeks Flight) is niet geschikt voor koud water!

Wat betekend dit alles concreet. Eigenlijk best veel. Omdat vele van ons duiken in Nederland wordt het duiken met een standaard recreatieve uitrusting redelijk beperkt. Duiken dieper dan 30 meter vereisen dus een aangepaste uitrusting en, wanneer ik even naar b.v. populaire duikstekken als de Vinkeveense Plassen of de Spiegelpolderplas kijk dan is de watertemperatuur daar toch het grootste deel van het jaar, op bepaalde dieptes, onder de 10 graden.

Er zijn natuurlijk goede oplossingen voor deze problemen. Men kan kiezen voor de aloude dubbelset met isolator of voor b.v. een side mount configuratie. Ook een pony-bottle kan soelaas bieden.
Welke oplossing men ook kiest het blijft van belang dat men de kranen kan bedienen en men uit beide luchtbronnen zelf kan ademen.

Share |

Previous Next

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

designed and implemented by Ronald Kamerbeek.