Header Pimia Diving

Start SDI Sidemount Diver opleiding

2 February 2014, 14:21 geplaatst door Pim Pols

Aanstaande maandagavond 7 April start een nieuwe cursus SDI Sidemount Diver.
Leer nu duiken met deze moderne techniek en ervaar de voordelen. Tijdens de opleiding kun je gebruikmaken van de TECDIVING.NL SistemA Sidemount uitrusting. Dit is een state of the art Nederlands produkt dat inmiddels zijn kwaliteit meer dan bewezen heeft.

© Pim Pols / Tecdiving.nl

Meld je aan via deze agenda of door een e-mail te sturen naar info@pimia.nl

Duik voor Haïti

18 January 2010, 20:29 geplaatst door Pim Pols

Op Zondag 24 januari organiseerd PiMia-Diving op Zandeiland 4 een speciale duik voor de slachtoffers van de verschrikkelijke aardbeving op Haïti. Iedereen die deel wil nemen moet ten minste €10 euro bijdragen voor het goede doel. PiMia-Diving zal voor alle deelnemers na de duik zorgen voor een warm drankje en ook zal voor iedere duiker de fles weer gratis gevuld worden. PiMia-Diving draagt ALLE inkomsten af aan GIRO 555.

Vind je het nog te koud om te duiken, kom dan toch en steun de slachtoffers met uw bijdrage. Laten we samen aantonen dat ook duikers mensen zijn die een ander willen helpen.

De eerste duikers kunnen om 10 uur het water in en om 14 uur wordt het evenement afgesloten met het bekendmaken van de opbrengst.

In de komende dagen zullen wij telkens via deze site aanvullende informatie bekend maken. Houd de site dus nauwlettend in de gaten en breng zoveel mogelijk vrienden en bekenden op de hoogte van deze actie.

Grotduik record

3 March 2009, 09:29 geplaatst door Pim Pols

Februari 2009
We moesten er even uit na die drukke ijsduik periode, dus besloten we even heerlijk te gaan grotten in de Dordogne, Frankrijk.
Het weer was heerlijk s’nachts onder nul en overdag droog weer met een warme zonneschijn. We sliepen in Gramat, een goed hotel met ruime kamers dus Bobbie en Joe hadden ook de ruimte, want we hadden natuurlijk weer veel spullen bij ons.

De eerste dag gingen we naar de St. Saveur. Het water stond hoger dan als wij in mei er zijn. Het water was niet echt helder maar het zicht was redelijk. Koud was de plas wel 5 graden en dit is natuurlijk in mei een stuk warmer. De grot daarin tegen was 13/14 graden zoals altijd. We hebben hier even lekker gespeeld met de scooters en onze uitrusting. Pim wilde zijn sidemount met scooter testen en dat ging ook goed. Na de duik heerlijk genieten van de zon en de gezelligheid van nog een paar Nederlandse grotduikers Tom en Ray, de vrouwen Vera en Anneliek paste op de spullen terwijl wij aan het duiken waren.

De tweede dag gingen we samen naar de Ressel, onze doelstelling is voorbij de 400 meter te komen en de rondgang te doen. Pim heeft alles naar beneden gebracht en na wat drinken gingen we aankleden voor de duik, de rivier bij de Ressel was 1 graad dus koud, met de uitrusting en scooters gingen we naar de Grot en eenmaal binnen was het een stuk aangenamer, 14 graden. Het scooteren ging goed en hierdoor konden we tot 700 meter in de grot komen. Terug na een aantal decostops de rondgang in en weer terug bij de uitgang. Het was een prachtige ervaring en volgende keer gaan we zeker verder, maar dan hebben we nog een paar flessen meer nodig. Voor nu staat ons record op 700 mtr en 60 mtr diep.

Het was weer een geslaagde trip en in Augustus gaan we weer, dus als je een opleiding Cavern of Intro to Cave of Tech Cave wil meld je aan door een mail te sturen naar info@pimia.nl

Gaan naar MTC

29 January 2009, 11:02 geplaatst door Pim Pols

Dit mag je niet missen. Op 22 maart a.s. gaan we een Indoor Training doen bij MTC te Oostvoorne.

Geef je op voor 15 februari 2009.
Minimale leeftijd 14 jaar en kinderen moeten zwemdiploma hebben.

Kosten incl. lunch 75 euro

Leden geef je op via de agenda
pag 1

pag 2

IJsduiken in Nederland

6 January 2009, 13:18 geplaatst door Pim Pols

Op eerste kerstdag zijn Pim en Mia speciaal naar Polen gereden om daar een geschikte locatie voor het ijsduiken te vinden. Op 30 december keerden zij terug naar een inmiddels aardig dicht gevroren Nederland. Ja, de wonderen blijken de wereld nog niet uit, het leek er op dat er in Nederland ijsduiken gemaakt konden gaan worden. Alle planningen werden aangepast en op zaterdag werd de eerste cursus georganiseerd welke zondag direct gevolgd werd door een tweede groep cursisten. De omstandigheden waren goed, het vroor ligt en er lag zo’n 6 centimeter ijs op de door ons gekozen locatie bij het Oortjespad in Kamerik. Ook de vergunning die nodig was om hier te mogen duiken was snel geregeld.
© Siem Vonk
Na een uur of 2 theorie op de duikschool waar naast de veiligheid ook uitgebreid werd gesproken over thermische bescherming en speciale uitrusting voor het ijsduiken gingen alle deelnemers naar de duiklocatie. Hier volgde het eerste praktijkdeel, het maken van het wak. Daarna kon iedereen aan de gang met het maken van zijn of haar eerste ijsduiken. Het zicht onder het ijs viel een beetje tegen maar het ijs zelf was uitzonderlijk helder.
© Marc Zeilstra
Na de eerste ronde duiken was het tijd voor een warme kop soep en wat hete chocomel of koffie bij de debriefing. Tijdens de tweede ronde ijsduiken werd nog eens extra geoefend op de noodprocedures.
© Siem Vonk
Op zaterdag avond volgde nog een extra theorieles voor de deelnemers aan de IANTD Icediver cursus. Deze opleiding gaat veel verder dan de PADI Icediver specialty. Zo leert men onder andere hoe men onder het ijs geleidelijnen aan kan brengen zodat men als het ware een soort grotduik onder het ijs kan maken. Helaas was er afgelopen weekend nog onvoldoende ijs om de cursus ook meteen af te ronden. Maar met de huidige temperaturen is de kans wel groot dat er dit weekend voldoende ijs ligt.

Donderdag en Zaterdag staan de volgende twee opleidingen gepland en als de vorst periode aanhoud dan zullen wij in de komende weken nog een aantal cursussen inplannen. Ook de opleiding in Polen, het laatste weekend van januari, blijft voorlopig gewoon in de planning staan.

Niels 16 jaar

30 December 2008, 23:08 geplaatst door Pim Pols

Niels, een jongen die heel graag duikt. Wij leerde Niels kennen, omdat hij en zijn vader lid bij ons werden. Op gegeven moment vroegen wij Niels of hij wilde helpen en zo leerde wij een leuke jongen kennen, die het bij ons zo leuk vond dat hij elke zaterdag kwam helpen op de duikschool en ook nog een stage regelde met zijn school, waardoor hij nog meer kon helpen. Niels groeide op naar een echte PiMia duiker die nu zijn start gaat maken in het Tec duiken en hoopt te groeien naar een echte grot- en wrakduiker. Vandaag 4 december 2008 is Niels jarig, zolang als hij jarig is viert hij het in november omdat Sinterklaas altijd 5 december is en zijn ouders het niet zo fijn vinden dat het allemaal tegelijk is, dus zijn verjaardag werd nooit echt gevierd en toen hij oud genoeg was om te kiezen deed hij zijn verjaardag toch nog vieren in november. Toch besteden zijn ouders altijd wel aandacht voor zijn verjaardag op 4 december dus vroeg zijn vader wat hij wilde en dat was voor Niels niet moeilijk, gewoon lekker duiken Pa zei Niels. Zo gezegd zo gedaan, maar wij wilde dit niet zomaar voorbij laten gaan, dus zijn we zonder dat Niels het wist ook naar de duikstek gegaan en hebben samen met Niels, Sjoerd, Lois en Florian een leuke duik gemaakt. Onderwater was het dus feest met cadeaus en champagne.

Als je champagne onderwater drinkt is de foto bewogen

Boven water nog even een afsluitertje met heerlijke chocoladetaart. Niels alsnog namens alle leden gefeliciteerd en we hopen nog jaren met jou te duiken.

Pim en Mia

KerstDuikMarkt 2008

18 December 2008, 08:28 geplaatst door Pim Pols

Eindelijk was het dan zover, het was zaterdag 13 december en dat betekende voor dit jaar weer een heel gezellige dag in t oosten van t land en een stukje in t westen bij onze buren, oftewel DE KERSTDUIKMARKT of KERSTMARKTDUIK iniedergeval was het ’s morgens voor 9 uur verzamelen wat ook iedereen goed gelukt is volgens mij. Nadat iedereen de spullen compleet had kon er om kwart over 9 weggereden worden van de Demmerik richting de duiktoren in Enschede.

© Mia Kenter

Na 2 uurtjes rijden ongeveer (voor sommigen iets langer, want waar zat die toren nou precies…..) was iedereen wel aanwezig en kon er een briefing gegeven worden over de toren en de planning van de dag. Nadat bijna iedereen ook echt het water in was geweest en even heeft kunnen oefenen met bepaalde dingen was het dan ook echt volgens planning dat iedereen om 14:00 klaar was voor vertrek ( hoe krijg je dat toch voor elkaar Pim…..).

Daarna met een stuk of 10 (!) auto’s opweg naar de kerstmarkt in Münster, net over de grens met Duitsland, nadat iedereen toch echt de auto heeft kunnen parkeren was het verzamelen ergens aan de rand van de kerstmarkt op de Johannisstrasse op de kruizing met de Pferdegasse en nog een straat met een moeilijke naam. Na t nuttigen van de eerste gluhwein en voor de chauffeurs een warme chocolademelk even met z’n allen op de foto als bewijs dat we er echt weer zijn geweest, daarna werd iedereen los gelaten (of was het de bedoeling dat iedereen bij elkaar wilde blijven ? ) en hebben we een gezellige wandeling gemaakt over de kerstmarkt, met de o zo beruchte reißekuchen (schrijf je dat zo???) (Nee, dat schrijf je gewoon met een B. red.)en de befaamde spelletjeskraam op het plein, waar je ook nog wat tamme kastanjes kan halen.

Dat time flies when having fun waar is, is helaas weer bewezen, het was inmiddels alweer 20:00 ongeveer en voor de meeste van ons tijd om weer richting Vinkeveen te vertrekken, alleen blijkt het toch altijd weer dat de terugweg vanuit Münster best lastig is, maar na een beetje sight-seeing toch weer ergens een snelweg tegenkomt die ons weer begeleid naar de grens van Nederland ( nee niet via Emmerich ). Uiteindelijk waren wij tussen 22:00 en 23:00 weer in Vinkeveen en konden we met een klein groepje de kerstmarkt afsluiten met een drankje ( wel warm gelukkig) op de Demmerik.

Al met al mogen wij weer terug kijken op een leuke dag en ik hoop dat iedereen het erg leuk heeft gevonden en volgend jaar dus weer meegaat naar de Kerstmarkt met PiMia-Diving.

Oja….ook wil ik namens iedereen die met een ander is meegereden de chauffeurs bedanken die hebben gereden voor het veilig thuisbrengen van de mensen, het blijft toch een hele prestatie om dat vol te houden.

Tot volgend jaar op de Kerstmarkt 2009
Fijne kerst en een heel gelukkig 2009

Eddy

Instructeursopleiding

14 October 2008, 09:34 geplaatst door Pim Pols

13 oktober 2008 was een belangrijke dag voor PiMia-Diving. Deze dag gaven we de eerste Instructeurs afrondings examen van IANTD.
We hadden prachtig weer dus de dag begon goed met buiten gezamenlijk koffie drinken en daarna naar het zwembad om de Instructeur William zijn les te laten draaien.

©Mia

Terug gekomen op de duikschool een heerlijke lunch die verzorgt was door Mia.

©Mia

Nu was het tijd voor het buitenwater. Het was best redelijk druk op de duikstek in Vinkeveen, maar het weer was natuurlijk ook prachtig 20 graden in de zon. Na de heerlijke duik gingen we gezamenlijk weer terug naar het leslokaal om de cursus te vervolgen. Aan het einde van de middag konden we William feliciteren met zijn behaalde brevet
Instructeur IANTD Open Water t/m Teclite.

©Mia

Pim konden we feliciteren met het behalen van zijn
IANTD Instructeur Trainer

©Mia

Het was een geslaagde dag en bedanken Paul Lijnen en onze duikers Janco, Frans en Patrick en Mia die geholpen hebben om William en Pim weer een stap hoger op de duikladder te zetten.

Zijn leuke foto’s gemaakt kijk op de Galerij op de site kopje Instructeursdag 2008

Denemarken 2008

22 September 2008, 14:15 geplaatst door Pim Pols

Begin september was het dan zo ver, we gingen weer eens naar Denemarken. Het blijft altijd rennen tegen de klok en duikers vinden die mee willen. Onbegrijpelijk, want het is de duikstekken waar je echt alle niveau’s kunt duiken en de afstand van huis naar Vikear is 600 km. Zeker voor duikers naast de deur. Nu we een vulstation mee hebben, hoeven we niet meer moeilijk te doen om zoveel flessen mee te nemen, want we vullen op de duikstek waar we zijn.
©Mia
Wat onze mede duikers ook heerlijk vonden, was dat wij zorgen voor ontbijt, lunch en diner. Dit was echt vakantie hebben en alleen aan duiken te denken. Zaterdag toen we aankwamen was het al heerlijk weer en konden we heerlijk buiten eten.
©Mia
Zondag doken we bij ons huisje om even een verkenningstocht omdat we deze trip ook een nachtduikje wilde doen op deze plek.
©Mia
Na het ontbijt gingen we naar de Politiehondenschool en maakte daar een prachtige duik en terwijl we onderwater waren zette de stroming in, na deze duik werd de stroming super dus besloten we lekker naar de stad te gaan.
©Pim Pols
De Amoniakhaven was echt super. Heerlijk gescooterd en een prachtige onderwaterwereld. Tussen de duiken door even vullen van de flessen en lekker eten. De tweede duik was nog mooier dan de eerste het zicht was goed en kwallen waren er niet af en toe eentje dus kon je heerlijk rustig op je gemak alle vissen bekijken, het leven was druk onderwater van schollen, kabeljauw, harnasmannetjes, slakken, snotolf en noem maar op het is daar.
©Jan vd Berg
De laatste avond was het dus pannekoeken eten. Natuurlijk is er besloten dat we in Hemmoor de terugweg weer onze duikspullen zullen spoelen zodat het zout weer eruit gewassen is.
©Mia
Het was weer een heerlijke trip en de volgende trip zullen we ook een nacht in Hemmoor blijven slapen en dus op donderdag terugkomen. Hopen dat volgend jaar zeker meer leden zullen meegaan. Dus noteer vast in jouw agenda EERSTE WEEKEND VAN SEPTEMBER 2009 gaan we weer.

rest van de foto’s zie galerij

Midzomernacht PiMia-Diving Club

26 June 2008, 12:00 geplaatst door Pim Pols

21.00 uur was de grote intocht bij ons op Demmerik 25 te Vinkeveen. Iedereen die zich heeft aangemeld zetten de auto’s op ons parkeerterrein om inbraak te voorkomen tijdens deze nacht op de plassen van Vinkeveen. We werden naar Eiland 4 (Duikertje) gebracht en daar gingen we met boten vol met spullen naar eiland 9. Ieder die een tentje bij zich had om even tijdens de nacht te slapen ging deze even opzetten en we hadden een grote legertent neergezet als het mocht gaan regenen.

Tenten zijn opgezet

Rond 22.00/23.00 uur gingen de eerste hun duik maken.
Het blijft schitterend die nachtduiken, want de kreeften worden steeds groter die in de plassen zijn. Toen we boven kwamen hoorde we dat het Nederlands elftal het niet goed deden dus wij waren blij met het duiken.
Om 23.30 uur werd de BBQ aangemaakt zodat we heerlijk konden eten.

avond barbeque PiMia

Tijdens de BBQ konden we onze lampen opladen aan de generators die op het eiland waren neergezet. De voetbal wedstrijd was afgelopen en de russen mogen door.

Nederland verloor met 3-1

De vrolijkheid was super (niet zoveel voetbalfans bij onze duikclub) en na mate de tijd verstreek bleven er toch een groep wakker om de volgende duik te gaan maken om 03.00 uur. Het was heerlijk droog weer en echt donker was het niet. Temperatuur was rond de 19 graden. Het water was 21 graden en de spronglaag lag op 9 meter diep met 4 graden verschil.

3 uur s nachts duiken

Tijdens deze duik kon je goed zien dat een aantal vissen echt in diepe slaap zijn ze werden niet eens wakker van onze lamp. Wel de palingen die waren echt actief en de kreeften vonden het maar wat fijn om een lamp te zien, zodat ze nog meer konden vangen met hun scharen. Ook waren er op de bodem veel plekken waar snoekbaarsen gelegen hadden. Op een plek waren er wel 5 van deze deuken in het zand en toen we aan het zoeken waren, waar deze snoekbaarsen toch konden zijn, zwommen we pardoes tegen de staart van een grote snoek,

Snoek zoekt rustplaats

hij had niets gemerkt dat we er aankwamen en doordat we ons gezicht naar voren richtte botste we tegen zijn staart, verbaasd keek hij om en zwom toen rustig weg. Een ander buddy paar heeft vreselijk gelachen bij het wrak waar de snoek tegen aan zwom in plaats van overheen. Na de duik werd het om 04.15 uur licht en kwam de zon heel lichtjes door de schemering heen.

Het is 4.15 uur de ochtend begint

Vele van ons werden weer wakker en gingen om 04.45 uur weer duiken. Ook deze duiken was het een drukke bedoening onderwater alle vissen waren wakker dus was het druk met jagen op de vissen door de vissen. Ook de slakjes maakte vele tochten op het zand. Om 06.00 uur werd het ontbijt met eieren met spek klaargemaakt door Pim van PiMia-Diving en net als de BBQ is hij een top kok heerlijk broodje met ei, koffie/thee en jus orange.

na het duiken ontbijten

Na het ontbijt werden de tenten afgebroken en de duikspullen opgeruimd en gingen we met de boten terug naar Eiland 4 en daar vertrokken we weer naar Demmerik 25 waar de auto weer op ons stonden te wachten. Het was super en top duiken gemaakt die we niet gauw zullen vergeten.

Het was een prachtige midzomernacht, die top verzorgd is door PiMia-Diving en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor meer foto’s kijk bij de galerie

Previous

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.

designed and implemented by Ronald Kamerbeek.